همانطور که ساخت هر ساختمان با یک پایه ریزی قوی شروع می شود، طراحی داخلی هر فضایی با انتخاب مواد آن آغاز می شود. صد ها سال پیش، درست آن زمانی که هنوز از سیمان و بتن خبری نبود، چوب یک وسیله غالب برای اکثر ساختمان ها به شمار می آمد. البته با اینکه امروزه مصالح تازه ای وارد بازار شده است، اما هنوز هم طراحی دکوراسیون داخلی با چوب دارای ویژگی های خارق العاده ای است. زیرا چوب نه تنها یک متریال با ارزش از لحاظ ساختار معماری است بلکه یک عنصر نامحدود، همه کاره، قابل بازیافت، تجدید پذیر و بادوام در طراحی داخلی بشمار می رود. از این رو اندک موادی وجود دارند که به مانند چوب دارای تنوع و سازگاری گسترده ای در طراحی فضای خانه های روستایی گرفته تا خانه های مدرن، داشته باشند.
استفاده از چوب در دکوراسیون داخلی منازل یک نمای مدرن و شیک ایجاد میکند و فضای خانه را گرم میکند. این ماده ی طبیعی احساسی منحصر به فرد از طبیعت را وارد منزل میکند و زیبایی بی نظیری به فضای آن میبخشد. چوب میتواند در تمام قسمتهای خانه و یا بخشی از آن و یا به صورت ترکیبی با متریال های دیگر در طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان به کار رود.
چرا از چوب در دکوراسیون استفاده کنیم؟
شاید بتوان اولین ویژگی چوب به عنوان عنصری برای طراحی داخلی را زیبایی و طبیعی بودن آن دانست. حس و حال و فضایی که هر قطعه از چوب برای ما به ارمغان می آورد منحصر به فرد و گره ها و بافت های آن مخصوص به خود آن قطعه از چوب است. غیر از زیبایی و اصالتی که چوب برای فضای داخلی خانه ما به ارمغان می آورد شاید بزرگ ترین مزیت چوب انعطاف پذیری آن است. چوب را می توان به اشکال گوناگون درآورد و برای هر فضایی استفاده کرد. چوب را می توان به شکل تخته، الوار و یا چند لایی درآورد و یا کابینت، مبلمان، دکور، گلدان، مجسمه، ساعت، بشقاب و قاشق چنگال درآورد.
عنصر چوب با آنکه ضریب سختی پایینی نسبت به دیگر مصالح مثل سنگ و سرامیک دارد، اما به دلیل ارتجاعی بودن آن فرسایش بسیار کمی دارد و به همین دلیل عنصر مناسبی برای ساخت مبلمان و همچنین پوشش داخلی ساختمان به شمار می رود. از مزیتهای دیگر چوب ظرفیت حرارتی بالای آن است که در زمستان به راحتی سرد نمی شود و برای کف پوش و مبلمان بسیار مناسب است. نوسانات دمایی چوب بسیار کمتر از بقیه مواد است و همین باعث می شود که هزینه های گرمایش و سرمایش کاهش یابد.